Convento San Lorenzo Ventum DOCG

Print Friendly, PDF & Email

Beskrivelse

Convento San Lorenzo Ventum DOCG

Ventum Sforzato di Valtellina DOCG er en ekstrem intens Nebbiolo-vin, med omsluttende tanniner, domineret af røde bær, modne kirsebær og med krydrede noter, hvilket giver en vidunderlig og vedholdende finish.

Ventum druerne kommer fra den højeste vinmark i området ved San Lorenzo-klostret. Jorden er overvejende sandet, sammensat med rester af gamle klipper. I oktober udvælges og høstes klaserne omhyggeligt med håndkraft. De placeres forsigtigt i små kasser, hvorefter de ligger i “fruttaio” i omkring 100 dage i de kølige vintermåneder.  I januar udvælges de bedste klaser til presning og vinificering. Efter gæringsprocessen er færdig, modnes vinen på træfade i 18-20 måneder, før den lagres yderligere på flasker.

Begrebet kaldes “FRUTTAIO” og dækker over ovennævnte vinifikations-måde, der ligeledes anvendes ved fremstilling af de kendte Amarone-vine.

Ventum Sforzato er en vin defineret som “vindens søn”, der er skabt gennem en naturlig tørreproces af Nebbiolo druer takket være eftermiddagsbrisen fra Como-søen.

Årets produktion er kun 6.000 flasker.

Sforzato er begrebet om excellence når vi taler om Nebbiolo-vin i særklasse. 

Yderligere information

Årgang

2018

Alkohol

15,5%

Fad

Ja

Kollistørrelse

6

Varenummer (SKU): 1-291 Kategorier: , ,